top of page
Maliden

Polonya'dan iPhone Alınır mı?

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik zorluklardan dolayı yurtdışından telefon satın alıp Türkiye'de kaydederek kullanmak oldukça yaygınlaştı. 2022 yılının Aralık ayında da telefon kayıt ücretlerine gelecek olan zam tutarı sebebiyle binlerce vatandaş yurtdışına giderek hem tatil yapıp hem cep telefonu satın alarak yurda geri döndü. Telefon ve kayıt ücreti dahil ödenen toplam tutar yine de Türkiye'de satın alınan cep telefonlarına kıyasla gayet ucuz durumda.


Hangi ülkelerden cep telefonu almak daha uygun?

Bu konuda internette pek çok bilgi mevcut. Ama bunlardan birisi kesinlikle en uygun ülkelerden biri. Polonya! Son bir yılda Polonya, Norveç ve Çek Cumhuriyetini mukayese ettiğimizde aralarında telefonların en ucuz olduğu ülke Polonya idi. Yani Polonya'dan kesinlikle iPhone alınır.


Polonya'da Ödemeler / Ödeme Yöntemleri

Cep telefonu satışları genelde Zloty ile gerçekleşmektedir. Eğer Polonya'dan telefon alacaksanız Nakit Zloty veya kredi kartı ile ödeme seçenekleri mevcut. Kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda bankanızın kur tutarından az da olsa fazla ödeme yapmanız mümkün olabilir. Kredi kartı ile satın alınması durumunda bile Türkiye'deki fiyatlara kıyasla oldukça ucuz kalmaktadır. Aşağıda sizler için güvenli ve en hesaplı cep telefonu mağazasının linkini paylaşıyoruz.



Polonya'da Tax Free var mı?

Evet var. Lakin TaxFree olması için satıcının fatura düzenlemesi gerekmektedir. Telefonu satın alırken pasaportunuz ile mutlaka taxfree talebinizi iletiniz. Size önereceğimiz mağazada taxfree formunu rahatça alabilir iadenizi kart veya nakit olarak seçenebilirsiniz. Sizlere önerimiz kredi kartına iade almanızdır. Nakit alırsanız Zloty-USD-TL kur çevirmelerinden oldukça para kesintisi söz konusu olmaktadır. Polonya'daki telefon vergi tutarı %23'tür. Bu da oldukça iyi bir para iadesi alacağınız anlamına gelir. Metnin devamında satın aldığımız iphone için aldığımız vergi iadesi hakkında bilgileri bulabilirsiniz.


Polonya iPhone Fiyatları

iPhone 14 Pro Max 128 GB 6189 Zloti / 29.276,93 Türk Lirası (26 Mayıs 2023 Kur hesaplaması)

iPhone 14 Pro 128 GB - 5399 Zloti / 25.529,52Türk Lirası (26 Mayıs 2023 Kur hesaplaması)

iPhone 14 128 GB - 4189 Zloti / 19.800,13Türk Lirası (26 Mayıs 2023 Kur hesaplaması)

iPhone 13 128 GB - 3889 Zlotı / 18.388,24Türk Lirası (26 Mayıs 2023 Kur hesaplaması)

iPhone 12 64 GB - 3349 Zloti / 15.832,77Türk Lirası (26 Mayıs 2023 Kur hesaplaması)


Fiyatlar 26 Mayıs 2023 - Web sitesinden alınan tutarlardır. Güncel fiyatlar için sayfanın sonunda paylaşılan linkten kontrol sağlayabilirsiniz. Telefonların Türkiye tutarları için Apple resmi sitesine bakarak karşılaştırma yapınız. https://www.apple.com/tr/


Polonya'da Apple (Macbook, Apple Watch, Apple Tablet) ve Diğer marka teknolojik ürünler alınır mı?

iPhone dışındaki ürünler veya markalar için karşılaştırma yapmanızı öneririz. Sizlerle paylaşacağımız linkten tüm teknolojik ürünlerin Polonya'daki fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.


Polonya'da Nereden iPhone alınır?

Pek çok teknoloji mağazası ve telefoncu bulmak mümkün lakin şube sayısı görece fazla olan ve ürünleri garantili olan bir mağazayı sizlerle paylaşıyoruz. Mediamarkt Polonya mağazaları Türkiye'deki Vatan Bilgisayar, Mediamarkt, Teknosa mağazalarına kıyasla oldukça uygun fiyatlara sahip. Polonya'daki güvenilir teknoloji mağazalarındandır.





Bizler 4 Ekim 2022'de kırmızı renk 128 GB iPhone 13 satın aldık. Aşağıdaki fişte de görebileceğiniz üzere kartla da ödeme yaptığımız için toplamda 4349 Zloti ödedik. Kart ekstremize de 17.349,00 TL olarak yansıdı. 798 Zloti - 3.061,32 TL tax free iadesi aldık. Yani iphone 13 telefonu kayıt fiyatı hariç 14.287,68 TL ödeyerek satın almış olduk. Vergi iadesi telefonu satın aldıktan 4 gün sonra kredi kartımıza iade edildi.



Telefon Ödemesi
Telefon Ödemesi

Tax Free İade Tutarı
Tax Free İade Tutarı

Not: Yurtdışından satın alınan cep telefonlarının kayıt ettirilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Kayıt etmeden önce yasal süre kapsamında telefonunuzu sim ve esim ile 8 aya kadar kullanabilirsiniz.


Kayıt süreçleri hakkında detaylı bilgi için https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla sorunuz var ise yorum yazarak veya bize ulaşın sekmesinden form doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


İyi tatiller...




Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page