top of page
Maliden

Norveç - Oslo Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Oslo-Gardermoen Havalimanından (Oslo Lufthavn) şehir merkezine nasıl gidilir?


Yurtdışına gidileceği zaman en çok düşünülen ve çekinilen konulardan biri şehrin havalimanından merkezine nasıl gidileceğidir. Türkiye'de bazı illerde havalimanlarından şehir merkezlerine metro ve otobüs bağlantılarının yetersiz olması ve daha maliyetli olan ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalmak da bu çekincenin başlıca sebebidir. Avrupa ülkeleri ve diğer büyük ülkelerin büyük şehirlerinde bu durumun tam aksine havalimanından şehir merkezlerine ulaşımda demir yolu - tren ulaşımı oldukça gelişmiş durumdadır.




Norveç'in başkenti Oslo'daki Gardermoen Havalimanı da bu konuda oldukça başarılıdır. 7/24 havalimanı - şehir merkezi arası kullanabileceğiniz bir tren hizmeti mevcuttur. Norveç'i diğer şehirlerden ayıran en belirgin özellik de toplu taşıma, şehirlerarası ulaşım ve neredeyse her konuda çok pahalı bir ülke olmasıdır. Norveç'te ucuz ulaşım için tren veya otobüs tercih etmek en doğru tercih olacaktır.


Bilet nereden alınır & Bilet fiyatları & Nasıl ödeme yapılır.

Havalimanına giriş yapıp gelen yolcu kısmından çıktıktan sonra "Flytoget" isimli tren yolu hattı ile şehir merkezine ulaşım sağlanabilir. Bu tren için biletleri hem online hem de havalimanında kolayca bulunabilecek olan stantlardan almak mümkündür. Bilet fiyatları kategorilere göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda tüm kategoriler listelenmiştir.


Oslo Havalimanı - Oslo Central Station / Sentralstasjon


Yetişkin : 210 NOK - 20,76 Euro

Genç : 105 NOK - 10,38 Euro

Öğrenci : 105 NOK - 10,38 Euro

Çocuk : 105 NOK - 10,38 Euro


* Bilet fiyatları 03.07.2022 tarihli fiyatlardır. Güncel fiyatlar için ilgili firmanın web sitesini kontrol etmek faydalı olacaktır.


Bütün ödemeler için şehrin, hatta ülkenin heryerinde kredi kartı ile ödeme yapmak mümkündür. Ülkenin ulusal para birimi dışında Önde gelen turistik bölgeler dışında Euro veya Dolar ile harcama yapmak pek mümkün olmamaktadır. Norveç'te her yerde kredi kartı ile ödeme yapmak mümkün.


Tren Bileti Kategorileri

  1. 16 yaşından büyük bir kişi (bilet türü ne olursa olsun) refakatinde 16 yaşından küçük tüm çocuklar ücretsiz seyahat eder ve bilete ihtiyaç duymaz.

  2. 20 yaşına kadar olan gençler, geçerli bir kimlik ibrazı ile yarı fiyatına seyahat eder.

  3. Geçerli bir öğrenci kimliği ibraz eden öğrenciler yarı fiyatına seyahat ederler.

  4. Askere alınanlar, geçerli bir kimlik ibrazı ile yarı fiyatına seyahat ederler.

  5. Fahri kart sahibi yolcular ve 67 yaş üstü yolcular yarı fiyatına seyahat eder.

  6. Bir refakatçi ile seyahat ederken, refakatçi belediye tarafından düzenlenmiş geçerli bir ulusal refakatçi belgesinin ibraz edilmesi üzerine ücretsiz seyahat eder ve bir bilete ihtiyaç duymaz. Refakatçisi olan 16 yaşından küçük yolcular, rotaları için bir selam bileti alırlar. Refakatçinin bilete ihtiyacı yoktur, yalnızca geçerli bir ulusal refakatçi sertifikasına ihtiyaç duyar.

  7. Havaalanı tren bileti transfer için geçerli değildir.

Flytoget üzerinden ücretsiz bisiklet getirebilirsiniz. OSL çalışanı olarak indirimli biletiniz varsa, bisikletiniz için yetişkin bileti almalısınız.



Trene alternatif olarak havalimanın önünde yer alan otobüsler ile şehir merkezine gitmek mümkündür. Lakin Otobüs bileti fiyatları tren biletlerinden daha da pahalıdır. Ek olarak taksi ile ulaşım sağlamak da mümkündür lakin unutmamak gerekir ki en pahalı ulaşım aracı da taksidir.


Ulaşım konusunda merak ettiğiniz her şeyi yorum kısmına bırakabilirsiniz...

İyi tatiller, seyahatler.












Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


birgul.celikkiran
Nov 13, 2023

Merhabalar kızım erasmus ile 2,5 ay Norveçe gidiyor. Fakat bu bilet işi kafamızı çok karıştırdı. Biz havaalanından çıkınca ne yapmalıyız Tren biletimi almalıyız? Otobüs biletimi almalıyız ? yada ikisindemi almalıyız? Bilet denilen sistem kart mıdır ? Nasıl alınır ? Otobüse ayrı trene ayrımı oluyor? Birçok bilgi var.Lütfen bizi bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Like
bottom of page