top of page
Maliden

Mersin'in Gizli Cevheri ‘Aşağı Dünya Obruğu’

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Aşağı Dünya Obruğu

Mersin iline geldiğinizde yapılan gezi rotalarında Cennet Cehennem büyük rağbet görmesine rağmen pek bilinmeyen keşfedilmemiş bir yer arıyorsanız konum bildiriyoruz. Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan ‘Aşağı Dünya Obruğu’ henüz ziyaretçi akınına uğramamış olması nedeniyle doğallığını korumaktadır. Aşağı Dünya Obruğu manzarası ile göz doldurmaktadır.


Aşağı Dünya Obruğu
Mersin Aşağı Dünya Obruğu

Konum ve Ulaşım

Obruk Mersin ilinin Silifke ilçesinde yer almakta olup ilçenin 19 km kuzeyinde yer almaktadır. Obruğa ulaşım özel araçla yapılabilirken toplu taşıma ile de gidilebilmektedir. Obruğa Silifke Koop dolmuşları ile ana cadde üzerindeki yol ayrımından inip yarım saatlik yürüyüşten sonra ulaşabilirsiniz. Yürüyüş yolu başlangıçta biraz yokuş olsa da sizleri yormayacak düz sayılabilecek bir yoldan oluşmaktadır. Özel araçla gitmek isterseniz aracınızın yüksek olması avantajlı olacaktır. Alçak araçlarda 10-15 km hız aracınızın sağlığı ve cebiniz için iyi olacaktır. 😊



Aşağı Dünya Obruğu
Aşağı Dünya Obruğu


Obruk'ta Neler Görebiliriz

Obruk etrafında lahitler bulunmaktadır. Mersin ilinin Silifke ilçesinde yer alan obruğa inen yoldaki kayalıkların kaygan olması nedeniyle yağışlı ve nemli zamanlarda obruğa iniş zorlayıcı ve tehlikeli olabilmektedir. Rahat yürüyüş ayakkabılarının seçilmesi önemli olacaktır. Trekking severlerin yol haritası oluşturabileceği bulunmaz doğal bir oluşumdur.



Aşağı Dünya Obruğuna İniş Merdivenleri
Aşağı Dünya Obruğuna İniş Merdivenleri


Obruğun bilinmiyor olması alacağınız görsellerle sosyal medyanızda sizi ön plana çıkaracaktır. Obruğun üst kısmından görsel almak isterseniz mezarlıkların bulunduğu alandan alabilirsiniz bu sayede oluşumu da gözler önüne serebilirseniz. Obruğun içinden alacağınız görsellerde de odağı uzaklaştırmanız aşağıdan yukarı hem kendinizi hem de oluşumu kadraja sığdırabileceğiniz görsel bir şölen oluşturacaktır.



Aşağı Dünya Obruğu
Aşağı Dünya Obruğu


Obruk'tan Sonra Gezilebilecek Yerler

Mersin İlinde bulunan obruğun diğer tarihi mekanlara yakın olması da Mersin’in Silifke ilçesinde gezilecek yerlerin sayısını arttırmaktadır. Mersin’de bulunan Uzuncaburç’ta da Helenistik Döneme harika bir tarih yolculuğu yapabilirsiniz.


Adres: Öztürkmenli, 33940 Silifke/Mersin. Aşağı Dünya Obruğu Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlıdır. Mersin’den araçla yaklaşık 1 saat 40 dakika, Silifke’den ise 25 dakika uzaklıktadır. Aşağı Dünya Obruğu, Mersin ilinin Silifke ilçesinin 19 km kuzeyindedir.

Ziyaret Saatleri: Günün her saatinde ziyaret edilebilir lakin hem manzaranın tadını çıkarabilmek hem de güvenlik açısından gün ışığında gidilmesi önerilir.


Keyifli tatiller dileriz...


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page