top of page
Maliden

Lübnan'dan iPhone Alınır mı?

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik zorluklardan dolayı yurtdışından telefon satın alıp Türkiye'de kaydederek kullanmak oldukça yaygınlaştı. 2022 yılının Aralık ayında da telefon kayıt ücretlerine gelecek olan zam tutarı sebebiyle binlerce vatandaş yurtdışına giderek hem tatil yapıp hem cep telefonu satın alarak yurda geri döndü. Telefon ve kayıt ücreti dahil ödenen toplam tutar yine de Türkiye'de satın alınan cep telefonlarına kıyasla gayet ucuz durumda.




Hangi ülkelerden cep telefonu almak daha uygun?

Bu konuda internette pek çok bilgi mevcut. Ama bunlardan birisi kesinlikle en uygun ülkelerden biri. Lübnan! Ülkede ekonomik koşullar ve enflasyon oldukça yüksek. Tabi ki bunun telefon fiyatlarına etkisi yok denecek kadar az. Fakat vergilerin Türkiye'den çok daha düşük olması sebebiyle cep telefonları oldukça uygun fiyat. Yani Lübnan'dan kesinlikle iPhone alınır.



Lübnan'da Ödemeler

Cep telefonu satışları genelde dolar kuru ile gerçekleşmektedir. Bunun başlıca sebebi ülkenin para biriminin hızlı değer kaybı yaşıyor olması ve kurdaki keskin dalgalanmalardır. Eğer Lübnan'dan telefon alacaksanız Nakit-Dolar ödemesi en mantıklı seçenektir. Kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda Mastercard-Visa için %3, Amerikan Express için %5 komisyon alınmaktadır. Kredi kartı ile satın alınması durumunda bile Türkiye'deki fiyatlara kıyasla oldukça ucuz kalmaktadır. Aşağıda sizler için güvenli ve en hesaplı cep telefonu mağazasının linkini paylaşıyoruz.


Lübnan'da Tax Free var mı?

Evet var. Lakin TaxFree olması için satıcının fatura düzenlemesi gerekmektedir. Bu da doların devletin belirlemiş olduğu kur oranından Lübnan para birimine çevrilmesi ile oluyor. Devlet kuru gerçek kurun oldukça altında olduğundan tax free ile satın alma gerçekleşmesi durumunda aslında daha pahalıya almış olursunuz. Yani zarar eder, daha çok para ödemek zorunda kalırsınız.


Lübnan iPhone Fiyatları



iPhone 14 Pro Max 256 GB $ 1,425

iPhone 14 Pro 256 GB - $ 1,275

iPhone 14 256 GB $ 960

iPhone 13 128 GB $ 800

iPhone 12 256 GB $ 725



Fiyatlar 12 Nisan 2023 - Web sitesinden alınan tutarlardır. Güncel fiyatlar için sayfanın sonunda paylaşılan linkten kontrol sağlayabilirsiniz. Telefonların Türkiye tutarları için Apple resmi sitesine bakarak karşılaştırma yapınız. https://www.apple.com/tr/


Lübnan'da Apple (Macbook, Apple Watch, Apple Tablet) ve Diğer marka teknolojik ürünler alınır mı?

iPhone dışındaki ürünler veya markalar için karşılaştırma yapmanızı öneririz. Sizlerle paylaşacağımız linkten tüm teknolojik ürünlerin Lübnan'daki fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.


Lübnan'da Nereden iPhone alınır?

Pek çok teknoloji mağazası ve telefoncu bulmak mümkün lakin şube sayısı görece fazla olan ve ürünleri garantili olan bir mağazayı sizlerle paylaşıyoruz. CLASS mağazaları Türkiye'deki Vatan Bilgisayar, Mediamarkt, Teknosa kadar büyük olmasa da Lübnan'daki güvenilir teknoloji mağazalarındandır.



Bizler mavi renk 256 GB iPhone 14 satın aldık. Aşağıdaki fişte de görebileceğiniz üzere kartla da ödeme yaptığımız için toplamda 1107 USD ödedik. Kart ekstremize de 21.696,04 TL olarak yansıdı.


Ödeme Fişi
Ödeme Fişi

Satın aldığımız iPhone 14
Satın aldığımız iPhone 14

Not: Yurtdışından satın alınan cep telefonlarının kayıt ettirilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Kayıt etmeden önce yasal süre kapsamında telefonunuzu sim ve esim ile 8 aya kadar kullanabilirsiniz.



Daha fazla sorunuz var ise yorum yazarak veya bize ulaşın sekmesinden form doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


İyi tatiller...

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page