top of page
Maliden

Lübnan Gezi Yazısı / Gezilecek Yerler & Yemek & Alışveriş...

Güncelleme tarihi: 7 Tem




Beyrut'ta Gezilecek Yerler

Yurtdışı seyahatleri için günümüzün en popüler Ortadoğu ülkelerinden biri Lübnan. Lübnan doğası, tarihi, yemekleri ve diğer pek çok turistik bölgesi ile oldukça uygun ve kaliteli tatil yapılabilecek en iyi tercihlerden biri.


Beyrut'ta ve Lübnan'ın diğer şehirlerinde mutlaka görmeniz gereken bazı yerleri bu yazımızda sizler için listeliyoruz.


Sadece görmeniz gereken yerlerin yanı sıra kaliteli ve uygun restoranlar ve alışveriş hakkında da sizlere yardımcı olacak bilgileri de derlemeye çalıştık.


Lübnan'da Konuşulan Diller Neler?

Lübnan'ın bilinen resmi dili Arapça'dır. Fransızca ve İngilizce de yaygın bir şekilde konuşulan dillerdir.


Lübnan Güvenli Mi?

Lübnan, seyahat etmek için güvenli ve sorunsuz bir ülkedir. Niyetleri dürüst ve arkadaş canlısı olmaktan başka bir şey olmayan insanlarla karşılaşmanız pek olası değildir.


Lübnan Ekonomisi & Para Birimi

Lübnan'ın resmi para birimi, Lira olarak bilinen Lübnan Lirası'dır (L.L.). US doları marketlerde, restoranlarda ve otel gibi çoğu konaklama yerinde yoğun bir şekilde kabul görmektedir. Bonolar LL 100, 250, 500, 1000, 5000, 10000, 50000, 100000, madeni para olarak da LL 100, 250 ve 500 cinsinde. Herhangi bir banka, sarraf veya dükkanda Lübnan lirası için döviz bozdurabilirsiniz. Tabi güncel kuru bilmekte de fayda var. ATM'ler belli başlı kredi kartlarına nakit avans verir. ATM'lerden dolar çekmek oldukça güçtür. Sadece büyük bankalar seyahat çeklerini kabul eder. Lübnan veya yabancı para birimlerinin ithalatı ve ihracatı konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Sizlere önerimiz dolar ile gitmenizdir. Mümkünse de 1, 5, 10, 20, 50 dolar şeklinde de yanınızda bulundurmanızdır.


Lübnan'da Fotoğraf Çekimi & Video Çekimi & Drone Çekimi

İnsanları fotoğraf çekmek veya videoya kaydetmek istiyorsanız, öncelikle kendilerine sormak her zaman daha iyidir. Daha da önemlisi, herhangi bir hükümet binası, Büyükelçilik, Konsolosluk veya ziyaretçilere yasak olarak olan herhangi bir yerin fotoğrafını veya videosunu çekmeyin. Bunların yanı sıra ülkenin her yerinde izinsiz bir şekilde drone uçurmak, drone ile çekim yapmak yasaktır.


Lübnan'da Hava, İklim, Sıcaklık

Neredeyse her mevsimin görüldüğü bir yer Lübnan, yağışlı kış günleri ve uzun, sıcak yazlar ile Akdeniz iklimini hissedebilirsiniz. Sıcaklık seviyesi yaz mevsiminde ortalama 26 derece iken, kış mevsiminde ise 19 derecelik ortalama vardır. Yaz mevsiminde sahil kesimlerinin aşırı sıcak ve nemli havasından dağlara çıkarak kaçabilirsiniz. Klima kullanımı oldukça yaygındır. Ülkedeki elektrik sorunu sebebiyle Airbnb ile ev kiralamak yerine otelleri tercih etmek bu sebepten daha iyi olacaktır. Otellerde jeneratör kullanımı oldukça yaygındır. Bu sebepten elektrik enerjisi sorunu neredeyse yaşanmamaktadır.


Lübnan'da Gezilecek Yerler

Lübnan gezilecek yerler ve görülmesi gereken yerler konusunda oldukça zengin bir ülkedir. Lübnan'da özellikle görülmesi gereken yerleri şehir merkezi ve şehir dışı gezilecek yerler olacak şekilde sizler için listeledik.


Şehir Merkezinde Gezilecek Yerler


1. Hamra Caddesi

Pek çok restoran, alışveriş merkezi ve işyerlerinin bulunduğu tarihi Beyrut caddesi Hamra Caddesi gezilecek başlıca gezilecek yerlerden biri. Burada hem güzel yemekler yiyebilir hem de pek çok mağazadan alışveriş yapabiliriniz. Parfüm, kahve, giyim, teknoloji, plak, ayakkabı, hediyelik eşya vb. pek çok ürünü de bulabileceğiniz bir cadde. Burada ön plana çıkan başlıca retoran ise Barbar Lokantasıdır. Birden fazla şubesi olan restoranda yerel lezzetleri, tatlıları ve içecekleri deneyimlemek mümkündür.



2. Şehitler Meydanı & Mohammad Al-Amin Cami

Hem kilise haçı hem de cami minarelerinin birlikte aynı karede olduğu bir yer. Şehitler Meydanı olarak da bilinen şehir meydanında aşağıdaki kareyi yakalamak ve Lübnan iç savaşının izlerini meydandaki heykellerde görmek mümkün.

Şehirler Meydanı & Mohammad Al-Amin Cami
Şehirler Meydanı & Mohammad Al-Amin Cami

3. Beyrut Güvercin Kayalıkları / Pigeon Rocks Raouche

Beyrut'un en popüler turistik yerlerinden biri olan Güvercin Kayalığı, doğanın büyüsünü yaşamak ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için iyi bir seçim. Beyrut'u ziyaret edenler Güvercin Kayalıkları'nı keşfetmeyi de gözden kaçırmamalı. Burada doğanın ihtişamını ve Akdeniz'in büyüleyici manzarasını seyredebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.


4. Zaitunay Bay

Zaitunay Koyu, Beyrut Körfezi kıyısında bir liman ve eğlence bölgesidir. Bu modern ve lüks bölge restoranlar, kafeler, butikler ve yatlarla dolu bir yat limanına sahiptir. Beyrut'un canlı ve dinamik havasını deniz kenarında yaşamak isteyenler için mükemmel bir yer olarak selamlandı. Zaitunay Koyu, hem yerel halk hem de turistler için popüler bir buluşma yeridir. Burada güzel deniz manzarasında oturup zengin ve çeşitli Lübnan mutfağının tadına bakabilirsiniz. Yemek severler, restoranın taze Akdeniz deniz ürünlerini, Lübnan mezelerini ve dünya mutfağını takdir edeceklerdir.


5. Gemmayzeh Sokak

Gemmayzeh Caddesi, Beyrut'un en popüler ve hareketli semtlerinden biridir. Lübnan başkentinin kalbinde yer alan bu cadde, canlı bir atmosfer, renkli binalar ve çok çeşitli kafe, restoran ve butiklerle doludur. Gemmayzeh, sanat, kültür ve eğlence açısından da zengin bir bölgedir.


Beyrut Dışında Gezilecek Yerler


1. Jeita Grotto


Jeita Grotto, Lübnan, Beyrut yakınlarında bulunan dünyaca ünlü bir doğal mağaradır. Jeita Grotto, görkemli kireçtaşı oluşumları, büyüleyici yeraltı galerileri ve büyük bir yeraltı nehri ile tanınır. Mağara üst galeri ve alt galeri olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. Yukarı Galeri, yürüyüş yolları, renkli ışıkları ve görsel olarak büyüleyici kireçtaşı sarkıt ve dikitleriyle tanınır. Koridorda toplam uzunluğu 5.6 kilometre olan ve tekneyle gezilebilen büyük bir yer altı nehri bulunmaktadır. Mağaralar arasında dolaşırken, doğanın sanat eseri gibi yaratıcı şekiller yarattığı kireçtaşı oluşumlarının etkileyici detaylarına hayran kalabilirsiniz.



2. Byblos Antik Kenti

Byblos, Lübnan'ın kuzeyinde, Beyrut'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan antik bir şehirdir. Yaklaşık 7.000 yıllık bir geçmişe sahip olan Byblos'un dünyanın en eski sürekli yerleşim bölgelerinden biri olduğuna inanılıyor. Byblos, zengin tarihi ve arkeolojik kaynaklarıyla tanınan antik çağlarda önemli bir ticaret merkeziydi. Byblos, bu kadim uygarlığın izlerini taşıyan Fenikelilerin başkenti olarak biliniyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan şehir, tarihi yerleri, tapınakları, kaleleri, surları ve diğer antik yapılarıyla ziyaretçilerine büyüleyici bir atmosfer sunuyor.


3. Harissa

Harissa, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un kuzeyinde bulunan bir dağ köyüdür. Adını da köyden alan Harissa Dağı, Lübnan'ın en ünlü turistik yerlerinden biridir. Harissa, manevi ve doğal güzelliği ile turistleri büyüleyen bir yerdir. Harissa, özellikle Lübnanlı Hıristiyanlar arasında dini bir öneme sahiptir. Tepedeki önemli bir Hıristiyan hac merkezi olan Lübnan Meryem Ana heykeli, Harissa'nın ikonik bir simgesidir. Heykel, Beyrut'a bakan çarpıcı bir konumda, ziyaretçilere çarpıcı bir panorama sunuyor.


4. Nehr El Kelb


Lübnan'da Alışveriş


Giyim


Nargile & Tütün


Yahya Nargile


Teknoloji


Market


Müzik & Plak

Chico Records Beirut


Duty Free mi? Şehir Merkezi mi?

Kesinlikle şehir merkezi... Duty Free ile şehir merkezi arasında fiyatlarda oldukça fark var. Lakin şu riski de unutmamak lazım ki aradığınız ürünün orijinal olduğundan emin olmak adına şehirde yapılacak alışverilerilerde de dikkatli olmak oldukça önemli. Yoksa istenmeyen fiyatlara orijinal olmayan ürünler almak zorunda kalabilirsiniz.

Lübnan'da Yemek


Kahvaltı


Akşam Yemeği


Loris Restoran

Bu restoranı şiddetle tavsiye etmek isterim. Fırın, ızgara, tatlı, nargile vb her konuda oldukça başarılı. Alkollü içecekler konusunda seçenek konusunda biraz zayıf olsa da çalışanların ilgisi, alakası ve nezaketine tam puan. Ödenen ücretlerin hakkını ve karşılığını fazlasıyla alabilirsiniz.


Lübnan'da Nargile İçilecek Yerler


Lübnan'da Neler Meşhur


Lübnan'da Ulaşım


Lübnan'a En Uygun Uçak Bileti


Lübnan Vizesi - Lübnan Vize Muafiyeti



Lübnan'daÜcretsiz Wifi & İnternet & İletişim







Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page