top of page
Maliden

Karadenizin Gizli Hazinesi - Yason Burnu - Yason Kilisesi / Ordu

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Yason Kilisesi, Ordu Perşembe ilçesine bağlı Çaytepe köyünde bulunan tarihi açıdan en önemli kiliselerden biridir. Karadeniz'e bakan Yason (Yasen) Kilisesi, doğa ve tarihin eşsiz birleşimidir.

Yason Burnu Drone Çekimi
Yason Burnu - Yason Kilisesi

"Jason Kilisesi" olarak da bilinen bu alan, 2004 yılında I. derece ve II. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bu doğal bir görünüme sahip bir alandır. Karadeniz bölgesinde yer alan yarımadaya yerli ve yabancı turistler sıklıkla gelmektedir. Ayrıca yarımadada kano, sup, deniz bisikleti gibi su aktiviteleri de yapılmaktadır. Bölgenin tarihi yapısı nedeniyle hazine arayanların da ilgisini çekmektedir. Ayrıca 4 milyon yıllık mevcut balık havuzları bulunmaktadır. Kil yataklar ve seramiklerin yanı sıra kabuklardan yapılmış hediyelik eşyalar satan satıcılar vardır. Karadeniz'deki ilk tersane, 2004 yılında Ordu ilinde yapılan araştırmalarda keşfedilmiştir. Aşağıdaki videoda Yason Burnu'na nasıl gidilir merak edenlere yönelik yolda çektiğim drone videosunu bulabilirsiniz.



Yarımada boyunca ve çevresinde piknik ve yemek yeme alanları bulunmaktadır. Otoparkı vardır. Türk mutfağı ve geleneksel Karadeniz mutfağı bu bölgelerde rahatlıkla bulunabilir. Yabancı turistler; kilise, özellikle Hristiyanlar tarafından ziyaret edilmesi gereken önemli bir mabet olup, bulunduğu yarımada Ordu'nun en ilgi çekici yerlerinden biridir. Jason Point'e nasıl gidilir? Nefes kesen ihtişamıyla gün doğumunu ve gün batımını izleyebileceğiniz bir yer düşünün.



Jason Noktası Yarımadası, Yason Burnu, Perşembe'nin Çaytepe köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Batısında, Perşembe ilçe merkezine 15 km, Ordu merkezine 28 km uzaklıkta yer almaktadır. Jason Kilisesi Jason Point yarımadasında 1869 yılında inşa edilen Jason Kilisesi bulunmaktadır. Kilisenin uzun yıllar mübadeleden sonra burada yaşayan Rumların göçü nedeniyle terk edildiği söylenebilir. 2004 yılında kilise koruma altına alındı, restore edilmiştir ve halka açılmıştır.


Alana gittiğinizde içerisi sıcacık bir soba ile ısıtılan, Sunset Yason isimli cafede de dinlenebilirsiniz. Cafe bünyesinde çeşitli yerel içecek ve yiyecekler de bulabilirsiniz.


Bölgede çok güzel açılardan fotoğraf ve videolar çekmek mümkün iken eğer drone sahibiyseniz aşağıdaki video ve yazıdaki diğer fotoğraflarda da görebileceğiniz açılardan da eşsiz görüntüler çekebilirsiniz.



Keyifli bir yolculuk ve seyahat geçirmeniz dileğiyle...



Yason Drone Çekimi
Yason Burnu - Yason Kilisesi






Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page