top of page
Maliden

Hayatınıza İlham Verecek En İyi 10 Blog Yazarı

Güncelleme tarihi: 7 Tem

Giriş

Birçok insan yaşam tarzları ile iş hayatı hakkında blog içeriği üretmeyi seçiyor. Günümüzde dünyadaki en iyi on blog içerik üreticisinin kariyer ve başarı hikayelerini paylaşacağız. 2013 ile 2015 yılları arasında dünyada bloggerlar hakkında olumsuz tepkiler ve yanlış algılar oluştu. Lakin blogculuğun getirisi yüksek bir meslek ve prestijli bir yeri olduğunun, bildiğimiz kadarıyla normal bir meslek ya da taşeronluk olmadığının halen çoğu kişi farkında değil.


Her ay 33,9 milyon yeni blog platformları ve WordPress gibi sitelerde 60.328.496'dan fazla web sitesi oluşturuluyor.


Bu içerik ile blogger olmak isteyenlere ilham olacak en ünlü blog içerik üreticilerden bahsedeceğiz.


Rand Fishkin

Rand Fishkin şu anda dünyanın en iyi içerik yazarlarından biridir. Hayatınıza ilham verecek ünlü blog yazarıdır. Kendisi çevrimiçi bir içerik efsanesi ve girişimci, pazarlamacı, SEO uzmanıdır.




2004 yılında SEOmoz blogunu oluşturdu. Arama pazarlamacıları ve dünyanın en popüler topluluğu için bir içerik kaynağı haline geldi.


Dünyanın en ünlü SEO blogu Moz.com'dur ve bu blog, blog yazımız için ihtiyacımız olan her şeyi söylüyor.


SEO'nun ne olduğunu ve nasıl çözebileceğini anlamamıza yardımcı olan ve ayrıca SERP analitiği için çeşitli araçlara ve güçlü bir API'ye yönelik bilgiler sağlar.


Moz blog sitesinde SEO araçları, yerel pazarlama ve diğer pazarlama kaynakları bulunmaktadır. Aynı şekilde blog ile site denetimlerini, rank takibini, backlink analizini, anahtar kelime araştırmasını vb. kontrol edebiliyorsuz. Sitelerimizi geliştirmek için ipuçları ve tavsiyeler alabilir ve ayrıca blog sitesi için arama ve içerik geliştirilebilir.


Blogun başarısına dayanarak SEO Software ve MOZ dahil olmak üzere iki teknoloji şirketi kurdu. Yakın zamanda SparkToro, Pazar Araştırması ve Ziyaretçi İstihbarat Yazılımını kurdu.


Her hafta binlerce pazarlamacı tarafından izlenen detaylı bir SEO video serisi. Video serisinin adı Whiteboard Friday serisidir, Rand bu popüler seri ile tanınmaktadır.


Küresel pazarlama konferanslarında sık sık ana konuşmacı olarak yer almakta ve "The Art of SEO", "Inbound Marketing and SEO" ve en son olarak, yeni başlayanlar için son derece dürüst bir saha rehberi olan Lost and Founder adlı üç kitabın yazarıdır.


Blog kuruluş yılı: 2004

Web sitesi: https://moz.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 4.035

Tahmini ziyaretçi / ay: 6 milyon

Aylık gelir: 4.250.000 (yaklaşık)



Pat Flynn

Pat Flynn, Smart Passive Income adlı popüler bir blogu olan Amerikalı bir internet pazarlamacısı ve işletme sahibidir. Orada, çevrimiçi işi için pasif bir gelir akışı yaratma konusundaki deneyimlerini tartışıyor ve kaydediyor. SmartPassiveIncome, Green Exam Academy ve Security Guard Training HQ dahil olmak üzere çeşitli web mülklerini ve özel siteleri yönettiği Flynndustries, LLC'nin sahibidir.





Berkeley Flynn, California Üniversitesi'nde lisans derecesine sahiptir. Mezun olduktan sonra bir mimarlık firmasında olarak işe girdi ancak 2008 yılında ekonomik durgunluk sırasında işten çıkarıldı. Şirketteyken, arama motorlarından trafik almaya başlayan LEED sınavına (bir mimari test) hazırlanırken notlarını blog'a yazıyordu. İçeriğini okuyanlar ona e-posta göndermeye başladı. Kendisi de notlarını bir e-kitaba dönüştürdü ve bir buçuk ay sonra GreenExpertAcademy.com'da ilk bilgi ürününü çevrimiçi olarak yayınladı. Flynn, bir sonraki kariyer hamlesine karar vermeye çalışırken e-kitabın kendisi için bir cankurtaran olduğunu söylüyor. Neyse ki, e-kitap ilk ayda 8000'den fazla satıldığında bu karar daha kolay hale geldi. Pat Flynn, dünyanın en iyi blog yazarlarından biri ve hayatınıza ilham verecek ünlü bir blog yazarıdır.


Blog kuruluş yılı: 2008

Web sitesi: https://www.smartpassiveincome.com

Küresel Alexa Sıralaması: 24833

Aylık gelir: 200.000 $ (yaklaşık)


Brian Clark

Brian Clark, dünyanın en iyi 10 blog yazarı arasında yer alıyor. Hayatınıza ilham verecek ünlü bir blogger. Seri bir dijital girişimcidir. O bir gezgin, yazar ve öncü içerik pazarlama sitesi Copyblogger, Midlife Personal Growth Newsletter Farder ve serbest çalışanlar ve girişimciler için akıllı stratejiler sağlayan bir eğitim topluluğu olan Baker'ı buldu. Dijital işletme sahipleri için bir içerik pazarlama ve SEO ajansı olan Digital Commerce Partners'ı kurdu.





Brian Clark, son 22 yılda tek başına veya kurucu ortak olarak 12 şirket kurdu. İlk başta başarısız olsa da, o zamandan beri her şirket yüksek ciro, kâr ve mutluluk verdi. 1998'de çevrimiçi yayıncılığa başladı ve ilk girişimci başarısı, ortaya çıkan ticari interneti anlamak için 1999'da oldu. Çevrimiçi pazarlama ve dijital altyapıyı kullanarak iki başarılı işi daha başarıyla başlattı. Ocak 2006'da kullanıma açılan tek kişilik bir web sitesi olan Brian Copeblogger, kısa sürede içerik pazarlama endüstrisi için etkili bir dijital ticaret dergisi haline geldi. Hem koruyucular hem de reklamcılık çağı, Copyblogger'ı dünyadaki en güçlü ve etkili blog olarak kabul etti. Copyblogger hiçbir zaman risk sermayesi almadı ve yıllık gelirde sekiz rakama ve reklamsız yüksek kar marjlarına ulaştı. Şirket, hizmet içi yazılım, web barındırma, WordPress temaları ve eklentileri, kurslar ve konferanslar oluşturdu - hepsi tamamen önyüklendi. Bu, Brian'ın CEO olarak multi-milyon dolarlık ekipmanını, eğitimini ve hizmetlerini katalize eden Copyblogger izleyicileri için özel bir hizmettir. Haziran 2018'de Clark, şirketin Studiopress bölümü WP Engine için satış mühendisi oldu. Bu başarı düzeyi ve Brian'ın çevrimiçi içeriğinin başlangıç şirketlerini beslemek için ilk kez benimsenmesi, onu şimdi 44 milyar dolarlık içerik pazarlama endüstrisinde tanınan bir öncü yapıyor. Son zamanlarda dünyanın en iyi blog yazarlarından biridir.


Blog kuruluş yılı: 2006

Web sitesi: https://www.copyblogger.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 41.56.

Tahmini ziyaretçi / ay: 6,8 milyon

Aylık gelir: 1.000.000 Dolar (yaklaşık)



Andrew Michael Sullivan

Andrew Michael Sullivan bir siyasi yorumcu, İngiliz yazar-editör ve blog yazarıdır.



Sullivan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde, kolejlerde ve sivil toplum kuruluşlarında konuşmacıdır. İngiltere'de doğup büyüdü, 1984'ten beri Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor ve şu anda New York ve Provincetown, Massachusetts'te yaşıyor. Sullivan, beş kitabın yazarı ve The New Republic'in eski bir editörüdür. En çok siyasi konulara dayanan blogu The Dish'in editörü ve yazarı olarak bilinir.


Sullivan, Reigate Dilbilgisi Okulu'nda eğitim gördü ve Oxford'daki Magdalen Koleji'nde okudu ve burada kendisine modern tarih ve modern diller alanında birinci sınıf bir Bachelor of Arts derecesi verildi. 1983'te Trinity döneminde bu görevi yürütürken ikinci yılında Oxford Birliği'nin başkanlığına seçildi. Sullivan, Harvard Üniversitesi'nde John F. Kennedy Devlet Okulu'nda Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Ayrıca Harvard'dan hükümet alanında doktora derecesi aldı ve tezi muhafazakar İngiliz filozof Michael Oakeshott üzerineydi.


Hayatınıza ilham verecek ünlü bir blogger.


Sullivan, 2013'te bazı büyük değişiklikler yaptı ve diğer blog işlerini bırakıp The Daily Dish'te tam zamanlı çalışmaya karar verdi. Lansman gününde, blogun 330.000 dolardan fazla tekrar eden gelir elde ettiği ve okuyuculardan ayda ortalama 20 dolar aldığı bildirildi.


Sullivan, dünyanın en çok okunan blog yazarlarından biri haline geldi.


Bu yüzden dünyanın en iyi blog yazarlarından biri olarak kabul edilir.


Blog kuruluş yılı: 2000

Web sitesi: https://www.thedishdaily.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 2.183.007

Tahmini ziyaretçi / ay: 386 bin (günlük)

Aylık gelir: 200 bin dolar (yaklaşık)


Harvey Levin

Amerikalı avukat ve televizyon kişiliği Harvey Levin, 2 Eylül 1950'de Los Angeles, California'da doğdu. muhtemelen halk tarafından en çok, henüz bir tane kazanmamış olmasına rağmen birkaç Daytime Emmy Ödülü'ne aday gösterilen "The People's Court" adlı TV şovunda çalışmasıyla tanınır.



Harvey, ziyaretçilerin dedikodu yapabileceği ve yayınlanabileceği bir ünlü haber sitesi olan TMZ dot com web sitesini yarattı. Peki Harvey Levin ne kadar zengin? Levin'in net değerinin 2017 başı itibariyle hem avukat hem de televizyoncu olarak çalıştığı alanlardan elde ettiği 15 milyon doların üzerinde olduğu ünlüler tarafından tahmin ediliyor. Harvey'in kariyeri devam ederken, servetinin artmaya devam etme şansı yüksek.


"TMZ", AOL ile Warner Brothers'ın bir bölümü olan Telepictures Productions arasındaki bir işbirliğiydi, ta ki Warner 2009'da AOL'yi elden çıkarana kadar. "TMZ"nin tam biçimi "otuz mil bölgesi"dir.


"TMZ", mekan çekimlerinin büyümesi nedeniyle stüdyoların Hollywood'da çekim kurallarını izlemek için otuz millik bir bölge oluşturmasıyla ortaya çıktı.


TMZ, ulusal ağlar ve yerel haber toplama kuruluşları tarafından kullanılan en eğlenceli haber kaynaklarından biridir.


TMZ, halkın eğlence haberlerini alma biçimini değiştiriyor. Çeşitli medya tarafından sıklıkla atıfta bulunulan TMZ, ulusal ağların ve yerel haber toplama kuruluşlarının kullandığı en eğlenceli haber kaynaklarından biridir Time dergisi, TMZ'yi 2006'nın en havalı web sitelerinden biri olarak adlandırdı.



Michael Arrington

Bilim ve teknoloji aşığıysanız TechCrunch sizin için harika bir yer. Kurucu Michael Arrington, Tech News için yeni bir Stratgate oluşturdu. Michael Arrington, TechCrunch'ı 2005 yılında kurdu ve çok popüler bir teknoloji haber blogu. Teknolojinin en etkili figürlerinden biri haline geldi. Sitesi son haberleri o kadar sık güncelliyor ki dakika dakika teknoloji haberlerini alabilirsiniz.



Yolculuğu uygulamalar, gadget'lar, cep telefonları ve çok daha fazla teknoloji haberiyle başlar. AOL tarafından finanse edilmektedir. Michael Arrington, dünyanın en çok okunan blog yazarlarından biri haline geldi.


Bu yüzden dünyanın en iyi blog yazarlarından biri olarak kabul edilir.


Blog kuruluş yılı: 2005

Web sitesi: https://techcrunch.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 964.

Tahmini ziyaretçi / ay: 26,9 milyon

Aylık gelir: 2.500.000 $ (yaklaşık)


Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk koşuşturmanın, yürütmenin ve dijital reklamcılığın simgesidir. Şu anda, dünyanın en iyi blog yazarlarından biridir. Tumblr, Snapchat ve Twitter gibi Vayner Media'nın CEO'su ve Kurucu Ortağıdır. Dört kez New York Times'ın en çok satan yazarıdır ve YouTube programı The Daily Vee ile milyonlara ilham verir.



Şarap mağazasını bir e-ticaret Pazarına dönüştürmek için gerçekten bir plan yaptı, Erken İnternet çağı başladığında O zamandan beri, alanını aşırı bir seviyeye taşıdı. ayrıca Garyvee videoları ve diğer sosyal medya sayfalarında her gün pek çok içerik üretiyor.


Şarapla ilgili konuşmaların yapıldığı şarap kütüphanesi TV'si aracılığıyla ün kazandı.


Ayrıca Garyvee Audio podcast'ini de yapıyor, üstelik günlük hayatta birden fazla çaba sarf eden ve içeriği aracılığıyla izleyicilere çözümler sunan harika bir blog yazarı.


Blog kuruluş yılı:

Web sitesi: https://www.garyvaynerchuk.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 25.078

Tahmini ziyaretçi / ay: 69.329k(günlük)

Aylık gelir: 750.000 $


Tim Sykes

Tim Sykes, dünyanın en başarılı blog yazarlarından biridir. Şu anda dünyanın en iyi blog yazarlarından biridir.



DVD kursları satarak çok para kazanıyor, insanların kuruşluk hisse senetleri satmayı ve takas etmeyi öğrenmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca ekibin 1,2 milyondan fazla takipçisi var ve bu da her ay belirli bir miktar para kazanmasını sağlıyor. Çalışmalarını sosyal medyada yayınladı ve sponsorlu reklamlar aldı.


Öncelikle finansa odaklanır ve insanları hisse senedi alım satım stratejilerinin temelleri, temel modeller ve dolandırıcılıktan arınmış yatırım konusunda aydınlatır.


Nasıl çok para kazanılacağını öğrenmek istiyorsanız Timothy Sykes blogunu okumalısınız. Burada kayıtlı yatırımlar, finans, hisse senetleri ve çeşitli görüşler var. O bir uzman ve hisse senedi işlemlerinden ayda 2 milyon kazanıyor. Artık dünyanın en iyi blog yazarlarından biri ve hayatınıza ilham verecek ünlü bir blog yazarı.


Blog kuruluş yılı: 2007

Web sitesi: https://www.timothysykes.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 61767

Tahmini ziyaretçi / ay: 100.000

Aylık gelir: 20 milyon dolar (net değer)



Ariana Huffington

Dünyada birçok ünlü kadın En İyi Blog Yazarı var ve burada onlardan birini tanıyacağız. Ariana Huffington'da onlardan biri. Huffington Post blogu Ariana Huffington, hayata ve siyasete 2005 yılında başladı. Huffington Post blogu, dünyanın en başarılı blogu. Bu blog 1.1 milyarın üzerinde hasılat elde etti ve ana gelir kaynağı banner sponsorlu reklamcılıktır (Google Banner Ads). Dünyanın en çok kazanan en iyi blog yazarlarından biri olarak kabul edilir.



Blog kuruluş yılı: 2005

Web sitesi: https://www.huffingtonpost.com

Küresel Alexa Sıralaması: 327.

Tahmini ziyaretçi / ay: 131 milyon

Aylık gelir: 14.000.000 $ (yaklaşık)


Pete Cashmore

Mashable Blog, 2005 yılında Pete Cashmore tarafından kuruldu. Pete Cashmore bloguna teknoloji, eğlence, kültür, bilim, seyahat ve çok daha fazlasıyla başladı. Bu blogun gelir kaynağı çeşitli formatlarda doğrudan reklam vermektir. Hayatınıza ilham verecek ünlü bir blog yazarıdır.



Blog kuruluş yılı: 2005

Web sitesi: https://mashable.com/

Küresel Alexa Sıralaması: 1.484.

Tahmini ziyaretçi / ay: 25,7 Milyon

Aylık gelir: 2.000.000 $ (yaklaşık)



Kapanış

Eğer içerik üretmek, blog ile para kazanmak ve yeni fikirler edinmek istiyorsanız, umarız bu yazı sizin için faydalı olmuştur.


Benzer içerikleri daha çok okumak için e posta bültenimize üye olmayı unutmayın :)




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page